Lenja Zwaan 

Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in verschillende behandelvormen voor paarden. De kracht van het zelfgenezend vermogen trok mij het meest aan en vormt tot op de dag van vandaag een enorme drijfveer. Ik begon met de opleiding Osteopathie voor paarden, met daarin als basis de nodige Craniosacraal ontspanningsbehandeling. 

Hierbij merkte ik dat er vele lagen zijn om mee te werken. Ik raakte erg geïnteresseerd in het samenspel tussen het fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch lichaam, met daarin de voorkomende diepliggende trauma’s. Dit maakte dat ik mij verder ging verdiepen in de Fascia (bindweefsel). Met de wetenschap dat het Fascia zijn eigen geheugen heeft. Wanneer je dit losmaakt, ontstaat er letterlijk en figuurlijk ruimte in het lichaam en in de energie. Het lichaam wordt opgeruimd en gereset. 

Het werken met Fascia ben ik door gaan voeren naar de mens. Om ook zo indirect de paarden te kunnen helpen. Zoals bijvoorbeeld een ruiter die scheef zit of andere ongemakken ervaart. Dit doe ik doormiddel van Transformational cupping. Zowel paard als mens komen terug in balans en krijgen weer de mogelijkheid om een eerlijk en optimaal team te vormen. Zonder ruis en ongemakken. Uiteraard is ieder ander zonder paard ook meer dan welkom.'Luister naar velen, beslis met weinigen.'