Body boost voor paarden


De Body boost is los inzetbaar of ter aanvulling op een behandeling. Ik maak gebruik van zeer hoogwaardige, veilige en pure essentiële oliën van het merk Oshadhi. De kwaliteit van de oliën word zeer gewaarborgd uit veiligheid voor mens en dier.

Duur behandeling

‍Dit is een zeer korte behandeling, omdat je tijdens deze vorm van behandelen het lichaam en de essentiële oliën niet te veel sturing wil geven. De essentiële oliën trekken binnen 6 min in de bloedbaan en werken z'n 24 uur na. Op zowel emotioneel als fysiek vlak. 

Goed om rekening mee te houden

‍Het lichaam van het paard kan iets afkoelen, waardoor het fijn is om een goeie (bij voorkeur wollen) zweetdeken op te leggen na de behandeling. Dit kan fijn zijn voor z'n +- 4 à 5 uren na de behandeling. Hou uiteraard rekening met de weeromstandigheden. Op een warme zomerdag hoeft dit uiteraard niet! De werking van de essentiële oliën word versterkt door een lichaam wat warm gehouden word. 

Hoe het werkt?

De Body boost bestaat uit 5 flesjes waarin in ieder flesje gemiddeld z'n 5 verschillende Essentiële oliën zijn samengesteld. In totaal dus z'n 25 essentiële oliën. Deze zijn hoofdzakelijk afgestemd om het fysieke lichaam. Met als doel het immuunsysteem een boost te geven. Ik laat het paard eerst lichtjes kennis maken met de essentiële oliën, door hem/ haar aan de flesjes te laten ruiken. Mocht hij/ zij dit willen. Dit kan al voor een inwerking zorgen. Hierna worden de essentiële oliën om en om over de ruggengraat gedruppeld en eventueel lichtjes in de wervelkolom gemasseerd. Dit gebeurd zeer kort, aangezien je de essentiële oliën niet te veel wil sturen/ beïnvloeden en verspillen. De essentiële olië vind zelf zijn weg het lichaam in en pakt dat aan wat op dat moment het meest nodig is. Het paard kan serene rust ervaren, in een bad van heerlijk ruikende zuivere essentiele oliën.

Waar werken de essentiële oliën precies op:
1. Het lichaam opwarmen en openen
2. Musculoskeletal en doorbloeding
3. Longen en emotie
4. Spijsvertering en ontgiften
5. Onstekingen en diepe lagen

Wanneer in te zetten

Na een behandeling om de afvalstoffen sneller af te voeren Bij een verminderde werking van het immuunsysteem - Lage weerstand - Spierpijn - Pijn beleving in het algemeen - Na operatie - Na verdoving/ medicatie gebruik om deze sneller het lichaam uit te helpen - Luchtwegproblemen - Darmklachten - Na tandarts bezoek - Bij ontstekingen - Stijve gewrichten - Blessures- Seizoenswisseling - Verkoudheid - Koorts/ griep- Neerslachtig - Weinig connectie met het lcihaam/ niet aanwezig zijn- Na traumatische ervaringen - Vocht ophoping- Mok- Ondergewicht/ problemen met op gewicht blijven - Zeer zwakke paarden - Preventief 

Aan te raden
Preventief bij seizoenswisselingen. Om het paard het nieuwe seizoen in te helpen en ondersteuning te bieden met het aanmaken of afbreken van de wintervacht. 

Kosten

De Body boost kost €25,- excl reiskosten. 

'Gun jij jou paard (of ander dier) een zachte weldaad voor het lichaam? Voor mij zijn het de gouden flesjes in mijn praktijk. Ook voor mensen!' Lenja Zwaan